Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Få väljer Järlindsskolan

Annons

När politikerna ville lägga ner den aktuella F-3-skolan för att spara pengar förra året blev föräldraprotesterna massiva. Politikerna beslöt därför att freda Järlindsskolan fram till sommaren 2005, och komma med ett definitivt besked om skolans framtida existens senast i juni i år.

En stor lokalutredning pågår just nu i kommunen. Barnkullarna i grundskolan väntas minska rejält de kommande åren och utredningen ska ge förslag på en eller flera skolor som kan avvecklas.

En idé, som tidigare har diskuterats, är att behålla alla mindre skolor och att satsa på en profil med småskaliga utbildningsmiljöer. I ett sådant scenario skulle man behålla och utveckla Järlindsskolan och Södra skolan, och i stället lägga ner Västra skolan och flytta högstadieeleverna till Komvux gamla lokaler på Mormorsgatan.

Inför höstterminen 2004 har nu bara två föräldrapar valt Järlindsskolan till sina barn när de ska börja förskoleklass, mot förväntade 15. I stället har antalet barn ökat på Östra skolan:

- Jag tror att det beror på en kombination av Östras nystart och frågetecknen kring Järlindsskolans långsiktiga framtid, säger skolstyrelsens ordförande Ragnar Kroona (s).

Han ska nu träffa skolledningen och föräldraföreningen för att diskutera vad det här kan komma att betyder för Järlindsskolans framtid och hur man ska hantera den akut uppkomna situationen:

- Frågan ställs nu på sin spets, med bara två elever blir det ingen förskoleklass och då måste vi fråga vilket intresse det sedan finns att gå på Järlindsskolan, säger Ragnar Kroona.

ANN-SOFIE MASTH

Mer läsning

Annons