Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Få invandrare får anställning i kommunerna

Annons

Hon leder, tillsammans med Ramon Pérez Cortés, ett arbete för att ta reda på hur kommunerna i Dalarna tar emot invandrare som arbetskraft. De ska ta reda på om kommunerna tänker anställa fler invandrare i framtiden och ska försöka sätta igång ett omställningsarbete så att fler invandrare får jobb hos kommunerna.

-Det handlar om nytta och demokrati, säger Pia-Lena Andersson.

Nyttan är att Dalarna behöver alla armar och händer som finns att tillgå om länet ska klara välfärden när det blir allt fler äldre.

Demokratin gäller att alla ska ha en plats i samhället.

Andersson och Pérez Cortés har skickat ut en enkät till personalcheferna i Dalarnas 15 kommuner. Och de har talat med ett 50-tal personer som arbetar med personalfrågor.

Svaren visar att det är få utomnordiska invandrare som arbetar i kommunerna. Borlänge har flest utomnordiska invandrare, cirka nio procent. Den kommunen har högst andel utomnordiska invandrare bland de kommunanställda - cirka 4,5 procent. Borlänge har, som enda kommun i länet, ett mångfaldsprogram och strävar efter att utomnordiska ska anställas i proportion efter befolkningen. Falun har ungefär samma förhållanden. De kommunerna är undantag. I övriga Dalakommuner är det ofta kring en procent ickenordiska invandrare bland de kommunanställda.

- En personalchef kan ha 700 anställa och kan namnge alla invandrare, det kan vara fem till exempel, säger Pia-Lena Andersson.

Ramon Pérez Cortés säger att kommunerna är långt efter det privata näringslivet när det gäller att ta tillvara invandrarnas kunskaper. För att inte tala om sportens värld.

-Vår stjärna i fotbollslandslaget heter Zlatan Ibrahimovic. Där har man fattat invandrares kompetens, säger Ramon Pérez Cortés.

Pia-Lena Andersson menar att det finns en god vilja, men att kommunerna inte "orkat ta tag i frågan". Personalcheferna vet inte om kommunerna ska anställa fler invandrare när 40-talisterna går i pension och ska ersättas.

Anledningen till att inte fler invandrare anställs är att cheferna tycker att det är svårt att bedöma kunskaperna hos dem som inte utbildats i Sverige.

-Ser man att en kille har gått KTH tänker man - han måste vara bra. Det slår högre än Högskolan Dalarna och mycket högre än Bagdads universitet, säger Pia-Lena Andersson.

En annat skäl är svenskarnas attityder till ickesvenskar.

- När man anställer folk tänker man: Vilka bor här? Vilka passar in i vårt arbetslag? Vem är lik mig själv?, säger Pia-Lena Andersson.

KENNETH WESTERLUND

Mer läsning

Annons