Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Expressen överklagar stämning till HD

Annons

Expressen och dess chefredaktör Otto Sjöberg överklagar stämningsansökan från den så kallade 35-åringen till Högsta domstolen. Den då 35-årige mannen misstänktes inledningsvis för mordet på utrikesminister Anna Lindh.

I stämningsansökningarna som lämnats in till Stockholms tingsrätt framgår att mannen, som i medier benämnts som 35-åringen, stämmer Aftonbladet och Expressen, liksom dess editioner GT och Kvällsposten på 250|000 kronor vardera. Expressen har överklagat stämningen i alla instanser och nu ligger ärendet hos HD.

Det var den 16 september 2003 som den då 35-årige mannen greps utanför Råsundastadion i Solna i samband med en fotbollsmatch. Gripandet skedde mitt framför ögonen på pressfotografer och ledde till en massiv mediebevakning. Flera personer i mannens närhet uttalade sig om hans personlighet och läggning.

Den i dag 38-årige mannen anser att tidningarnas publiceringar om honom varit grovt kränkande och också gjort det möjligt att identifiera honom i en vidare krets. Han anser att han framställdes som sannolik gärningsman.

TT

Mer läsning

Annons