Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Exotiskt för västeråsare

Annons

Bagarnas snabba förflyttning av brödkakorna i ugnarna på de varma spishällarna är ett skådespel. Det gäller att utnyttja värmen på olika ställen i ugnen för att få det perfekta gräddade brödet.

- Gud vad gott med färskt Vikabröd, säger en äldre dam när gruppen kommer in på paketeringsavdelningen och Sören Andersson bjuder gästerna.

En annan i gruppen berättar att han föredrar de lite mer brända kakorna som säljs i en billigare utsortering.

Andra i gruppen talar om brödet i kombination med både Västerbottenost och Gustafskorv.

Sören Andersson flaggade å sin sida för de enkla ingredienserna.

- Vatten, råg, salt och jäst. Och i år bakar vi bröd på råg från Stora Skedvi, säger Sören Andersson som tillsammans med en syster driver det anrika familjeföretaget vidare.

BERNDT NORBERG

Mer läsning

Annons