Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Examenstjej i Gustafs

Annons

Snart 25-åriga Carin E-Fendinge har avlagt examen vid Greenwich-universitetet i London i ämnet Degree of Bachelor of Arts Tourism Management. Det är en utbildning i turism och marknadsföring.

Efter tre års studier i England vilar Carin ut hemma hos föräldrarna i Gustafs innan det åter är dags, senare i höst, att packa resväskan för att plugga spanska i Madrid.

Carin gick högstadiet på Klockarskolan och har sin hemmabas i Mora by, Gustafs.

- Hon är ett fattighjon

u Det börjar att dra ihop sig till Säterstampen i Säter. Folk går man ur huse för att delta i en rad olika arrangemang som ska visa hur det kunde te sig en dag i Säter för länge sedan.

Deltagarna klär ut sig i tidstypiska kläder och spelar olika roller. Här finns poliskonstapeln i pickelhuva och stram uniform tillsammans med borgerskapet och dess mer utstuderade klädsel.

Men här finns också "vanligt" folk i förkläden och västar tillsammans med den tidens olycksfåglar som hamnat snett i tillvaron. Gunilla Boderim har fått rollen som Anna:

- Hon är ett fattighjon och svag för män. Man kan säga att hon är lätt på foten.

Planeringen och arbetet inför årets Säterstamp är just nu intensiv och på många ställen övas det för fullt för att ge liv åt innergårdarna i Säter som slår upp sin portar för årets friluftsspel.

BERNDT NORBERG

Mer läsning

Annons