Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Examen med gröna förtecken

Annons

Skolavslutningen ägde rum på hembygdsgårdensa tun under gängse traditionella och högtidliga former. Denna gång var det 73 förväntansfulla elever från förskoleklass till och med årskurs sex som kom till examen med glädje och förväntan inför den långa ledigheten.

Programmet inleddes med att barnen tågade fram under procession tillsammans med musikerna, far och son Arne (dragspel) och Lars Trygg (klarinett). Detta till tonerna av Äppelbo gånglåt.

Att Sunnansjö skola nu har blivit en miljöskola kom starkt att prägla årets examensfirande. Utmärkelsen Grön flagg delas, som bekant, ut genom stiftelsen Håll Sverige rent. Det konkreta beviset för miljöcertifieringen är två flaggor, en stor och en mindre, med vit-blå symbol på grön botten.

Den mindre bars tillsammans med den svenska av två unga fanbärare i täten när elever och personal tågade in på tunet. Den stora hade, dagen till ära, satts upp på en vägg för att utgöra en vacker fond framför sittbänkarna.

- Vi har jobbar med miljön under hela läsåret och nu är vi den första grundskolan som får grön flagg inom Ludvika kommun, berättade Susanne Persson med entusiasm. Hon är lärare och tillika projektledare i sammanhanget.

- Bland annat har vi hållit på med livsstil, hälsa, attityder, fysisk aktivitet, kost och avslappning och massage. Vi har även gjort i ordning skolgården så att vi kan ha undervisning i matematik utomhus.

- Ett koordinatsystem har målats upp på skolgårdens asfalt och där finns också tio "matteplankor" från ett till tio. Där kan man gå och samtidigt räkna olika tal och lösa uppgifter.

Till det ivriga miljöarbetet har skolan sökt och beviljats 7 000 kronor från den Ljungbergska fonden. Pengarna har använts till inköp av material.

Rektor Birgitta Gustafsson talade till eleverna, manade alla att vara rädda om sig och önskade en glad sommar. Elever framträdde, bland annat Beatrice Stefansdotter som utförde musik för klarinett tillsammans med Lars Trygg. Högtiden kulminerade med att nationalsången sjöngs unisont.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons