Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Examen i kultur

Annons

- Jag hoppas att folk fortsätter att engagera sig. Kulturen är en outsinlig källa att ösa ur, säger kommunalrådet Bo Pettersson, c, som lett arbetet.

Förslaget till politiskt program samt bakgrundsmaterial har Bo Pettersson arbetat fram tillsammans med Margareta Hegarty, kd, Torbjörn Lundqvist, m, Christina Munck-Eriksson, mp, Louise Tysklind, s, Rebecca Karlsson, lsd, Lars-Bertil Wik -lund, fp, och Marina Öström, v.

Sekreterare har Kersti Jobs-Björklöf varit och Sune Björklöf har svarat för sammanställning och fördjupning.

Under de år som arbetet tagit har gruppen träffat såväl för-eningar som enskilda leksingar för att få ett grepp om kulturen i Leksand och nu är det dags att visa vad man kommit fram till.

- För att kunna göra ett kulturpolitiskt program för framtiden, var vi tvungna att ta reda på vad som gjorts tidigare. Vi fick börja gräva i kulturmyllan. Senast kulturlivet i Leksand gicks igenom var i slutet på 1970-talet inför kulturhusets byggande 1985, fortsätter Pettersson.

Bakgrundsmaterialet på omkring 300 sidor kommer att tryckas till en bok som ska kunna köpas. Förhoppningen är att folk ska stimuleras att forska vidare på egen hand.

Inför onsdagens "examen" inför Leksandsborna säger kommunalrådet Bo Pettersson så här:

- Jag är inte nervös, men det är klart att det ska bli spännande att höra vad folk säger. Det finns säkert saker som man tycker att vi borde haft med, men vi har ju bara kunnat skumma på ytan. Kanske kan vi göra sådana här utvärderingar lite oftare i framtiden.

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons