Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Evolutionen kvalificerad kvasivetenskap

Annons

Den kamp som just nu pågår bl a i USA har tydligen gått Falu Kuriren helt förbi och nu står redaktionen och stampar på samma plats som den bibelsyn den nyss anklagat för samma sak!

Att kampen om sinnena i denna fråga pågår mellan vetenskapsmän som är fysiker och de så kallade vetenskapsmän som företräder den kvasivetenskap som evolutionen utgör är ännu fjärran och jorden tycks ännu vara synnerligen medeltida platt! (i den hebreiska bibeln har den dock alltid varit rund!).

Att Falu Kuriren måndagen den 18 december 2001 hade ett reportage av journalisten Magnus Rolands där vetenskapsmannen och fysikern Gale Sundberg från Nasa, USA, intervjuades har glömts bort?

Evolutionsföreträdarna har även de lika lite på fötterna som biblicisterna hävdar denne. Det är endast två tävlande teorier om jordens uppkomst, där ingen borde ha mer företräde än den andra av dessa teorier (jag var själv med på föredraget).

Doktor Sundberg talade bl a om helium och utsöndringen av detta i atmosfären.

Om jorden var så gammal som evolutionisterna påstår skulle vi alla låta som Kalle Anka i nuläget eftersom helium inte bryts ner!

Månen, som är utan atmosfär, skulle nu vara alltigenom kall, men är fortfarande varm inuti. Nasa beräknade ett stoftlager på sex meter på månens yta. Detta var bara några centimeter tjockt!

Isotoperna i radioaktiva ämnen (t ex torium) med kort halveringstid skulle för länge sedan vara borta.

Listan var lång och kunde göras ännu Iängre av Gale Sundberg.

Han påstod att det enda den fysiska vetenskapen kunde bevisa var att jorden är relativt ung!

Han underströk att varken evolutionsläran, skapelsetron kunde vetenskapligt bevisas, utan var uttryck för två trosåskådningar - ateism och gudstro!

Därför borde båda dessa teorier undervisas under ämnet Religion eller åtminstone sida vid sida så att eleverna själva fick bilda sin egen uppfattning i frågan.

Om detta torde sedan de "vise" tvista!!

ROBIN MALM

Mer läsning

Annons