Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Evert laddar för pingstmarknaden

Annons

Malungs marknad under Pingsthelgen arrangeras i år för 35:e gången sedan starten. Och antalet marknadshandlare i år kommer att vara kring tre hundra. Det är mycket bra, säger marknadsgeneralen Evert Ryen, som tror att det kommer att bli en "kanonmarknad" i dagarna tre

- Jag har märkt att intresset för Malungs marknad i år är större än tidigare från handlarnas sida och det beror säkert på att man under Malungs marknad de senaste åren haft en mycket bra försäljning, säger Evert Ryen.

Det är Malungs IF ishockey och fotboll som arrangerar marknaden och liksom tidigare går marknadsområdet längs Lisagatan från Malungs bokhandel i norr fram till Malungs biograf i söder. Till detta ska också läggas en marknadsgata upp efter Moravägen liksom hela Hagaparkeringen. I Tingslunden är det som vanligt ett stort tivoli med ett flertal karuseller och åkdon.

- I år har vi också ett mycket brett sortiment då det gäller de varor som marknadshandlarna kommer att sälja, säger Evert Ryen.

Bland annat kommer det att finnas exklusiva grejer då det gäller att utsmycka sina trädgårdar liksom det finns det mesta i kläder, mat och godis.

Malungs marknad är en av de stora folkfesterna i Västerdalarna och det lockar under de tre marknadsdagarna tiotusentals besökande. Det kommer också att bjudas på en del gratisunderhållning under dagtid lördag och söndag från marknadsscenen i Tingslunden.

På lördagen kommer ett ungdomsgäng från Malung, Heavy Slippers, och på söndagen är det ett gäng från Vansbro, Forgotten Kingdom, som underhåller. Båda dagarna blir det också godisregn som inte bara brukar locka barnen utan också de äldre.

I år har arrangörerna ingen dans på Orrskogen eftersom det under senare år visat sig vara en ren förlustaffär.

- Vi måste ta bort delar som inte lockar publik och går ihop. Under senare år har i stort sett bara ett arrangemang gått bra, och det var när en strippa och en trubadur uppträdde, säger Evert Ryen.

- Däremot går marknaden i centrala Malung mycket bra och den är också en bra inkomstbringande affär för de två sektioner inom Malungs IF som driver marknaden, säger Evert Ryen.

Allt dukat för en toppmarknad till pingsthelgen.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons