Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Europeiskt toppbesök

Annons

Då var det ett 30-tal gäster som bland annat fick åka skoter från Brindbergs fäbodar till Navardalen i vinterskrud.

Det var ett stort bolag i Europa som fick smak för Älvdalen under det tidigare besöket. Nu hade det bjudit in 126 av sina kunder som kom med två charterplan till Mora flygplats.

Även de nya besökarna ville åka snöskoter, äta exotisk lokal mat och halköva med bil. Därav de många bilarna på parkeringen vid bion i helgen.

Första dagen åkte besökarna skoter kring Väsaberget. Turen slutade på toppen där en stor öppen eld och magnifik utsikt välkomnade gästerna. Tur med väder ska man ha och de dagar detta genomfördes var det klart och solsken.

När mörkret lagt sig avnjöt sällskapen en viltbuffé komponerad av Hotell Älvdalens kökschef, Jörgen Schröder. Det bjöds på gravlax, röding, rostbiff av älg, rökt ren, orre-älg-paté, hargryta, potaisgratäng, rotfruktsgratäng, massor av ostar och mycket annat gott.

Stefan Nykvist och Peter Larsson spelade och sjöng under kvällen och fick verkligen visa bygdens musiktradition.

Med 35 snöskotrar och ett sjuttiotal personer på toppen av Wäsagnupen blev naturligtvis kvällarna en stor upplevelse för dessa företagare från Centraleuropa.

Trots lite problem med vädret lyckades även bilinstruktörerna genomföra meningsfulla körövningar med det ett trettiotal nya bilar som hela vintern varit stationerade i Älvdalen.

Förutom halkbanorna är Älvdalens skjutfält, med sitt omfattande vägsystem, en stor tillgång i dessa sammanhang.

- Det krävs stor samsyn och samarbete för att Älvdalen ska lyckas med den här typen av arrangemang, säger hotellchefen, Anders Lundqvist.

För att klara skotersafarin behövdes ett samarbete mellan flera företag Vid vildmarksbuffen på Wäsagnupen var tre älvdals-krögare med och jobbade tillsammans.

- Om alla samarbetar och drar åt samma håll, har Älvdalen alla möjligheter att utvecklas turistiskt och presentera ett mycket bra program för denna typ av kunder, säger Anders Lundqvist.

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons