Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Europe har kommit hem

Annons

– Vi har sett fram emot den här spelningen i flera månader.

Ian Haugland, Joey Tempest, John Norum coh de andra killarna i Europe kom direkt från Hamar i Norge där de hade smygpremiär för sommarens serie av konserter, en första uppladdning inför höstens skivsläpp coh satsning på att göra storstilad comeback med pudelrock från det sena 80-talet.

Europekillarna gled in i presstältet på lördag eftermiddag iförda rock'n'roll-räta solbrillor och smådivig attityd.

Bandet hade någon minut innan entrén låtit meddela att presskonferensen skulle hållas på engelska för den internationella pressens skull.

Lite märkligt att ett svenskt band pratar engelska med svenska journalister på svensk mark, kan kanske tyckas, men faktum är att Europes comeback lockat hit ett relativt stort internationellt pressuppbåd.

Mediarepresentanter från Spanien, Grekland, Italien, Ryssland, Danmark, Norge, Sverige, England och Tyskland fanns på plats för att ställa frågor till Europe.

Gruppens medlemmar svarade konsekvent "no comments" på alla frågor som handlade om skatteskulder, ekonomi och gager, och Joey Tempest hävdar att det uteslutande är djup vänskap och kärlek till musiken som fört killarna samman igen till comebackförsök.

– Jag satsar helhjärtat på det här bandet nu, och hoppas vi kommer spela in många skivor tillsammans framöver, menade John Norum som var den som först hoppade av Europe för att ersättas av Kee Marcello.

Kee Marcello som inte är med i återföreningssättningen av Europe.

På frågan varför svarade Ian Haugland med en syrlig motfråga:

– Tror du att Deep Purple skulle ta med Steve Morse om de lyckades få med Richie Blackmore i bandet?

GÖRAN PETTERSSON

Mer läsning

Annons