Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Europacup till Rättvik

Annons

- Nu hoppas vi att kommunen ställer upp för oss och bidrar med 30 000, säger arrangören Johnny Stormats.

Intresset för baseboll växer i Siljansbygden. I fjol blev Rättvik svenska mästare i baseboll. Klubben arrangerade även junior-EM tillsammans med Leksand.

- Arrangemanget av junior-EM blev en stor framgång. Vi fick mycket beröm. När vi ansökte om att få arrangera Europacupen för mästarlag tog det inte lång tid innan vi fick klartecken från Europeiska basebollförbundet. Orsaken var det lyckade JEM:et, säger Johnny.

Budgeten för sommarens cup i juni är relativt sett blygsam - endast 95 000 kronor.

- Vi fixar logi och husrum åt alla åtta lag, men det är respektive lag som betalar. Den enda kostnad vi har är kostnaderna för de internationella domarna som övervakar allt spel. Därför blir omkostnaderna relativt sett blygsamma, säger Stormats.

Klubben finansierar satsningen främst genom de inkomster som klubbmedlemmarna drar in genom ideellt arbete. Överskjutande del hoppas klubben att kommunen ska bidra med.

- I fjol fick vi 20 000 för JEM. Nu hoppas vi på lite mer - 30 000 - eftersom vi är ensamma som arrangörer. Vi tror och hoppas att det ska lösa sig. Basebollen har ett rejält uppsving i Rättvik och i landet i övrigt. Många nya har sökt sig till klubben. På nationell nivå har Sverige även tagit sig till A-gruppen, både på junior- och seniornivå. Vi tror att kommunen inser vad ett finansiellt bidrag kan betyda för oss och bygden, säger han.

Arrangemanget inleds 15 juni och avslutas med final torsdagen den 19 juni. Deltagande nationella mästarlag kommer från Sverige, Ryssland, Polen, Norge, Schweiz, Finland och Litauen.

- Vi tror på storpublik. Rättvik får ses som en av favoriterna. Vinner vi går vi upp i A-gruppen, säger Johnny Stormats.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons