Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

EU sett med bibelns perspektiv

Annons

Enligt bibeln ska ett världsrike bildas i den yttersta tiden. Det gamla romarriket skall uppstå igen i tidernas avslutning. I Daniels bok framställs detta rike symboliskt.

I kapitel 2, vers 40 läser vi om "järnriket, som skall krossa och förstöra". I kapitel 7 ser Daniel i en syn fyra olika djur.

I verserna 19 och 23 framställs det kommande romarriket (EU) under bilden av "ett fjärde djur, som skall förtrampa hela jorden och uppsluka den".

I Uppenbarelseboken, kapitel 13 ser Johannes ett vilddjur "stiga upp ur havet" (vers 1). Här menas folkhavet. Människor och folkslag framställs ofta i bibeln symboliskt som "hav" och "vatten". Det djuret symboliserar rikets blivande diktator, Antikrist, som kommer att övervaka hela jorden med det kontrollsystem som är under införande i vår tid med inopererade microchips och GPS-satellitövervakning. Se Uppenbarelseboken13:16-17.

I Uppenbarelseboken, kapitel 17, kan vi läsa om "en sköka, sittande på ett scharlakansrött vilddjur". Den stora världsstaden Babylon, som symboliskt syftar på vårt nuvarande Rom. På grund av att EU utvidgas österut och att också en del länder i norra Afrika blir medlemmar, kommer EU:s högkvarter i Bryssel att hamna väldigt ocentralt. Av bibeln förstår man att högkvarteret flyttas till Rom, som kommer att bli superstaten EU:s huvudstad. Där kommer världsdiktatorn Antikrist att ha sin tron och regera och övervaka hela världen.

I Norge har man förstått bibelns varningar för detta "vilddjursrike" och valt att stå utanför EU. Sverige borde följa norrmännens exempel.

Sven Thomsson, Nusnäs

Mer läsning

Annons