Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

EU-projekt kurerar småföretagare

Annons

Det var i samband med EU-projektet "Affärer till Dalarna" som Almi gjorde en behovsgenomgång hos 400 småföretag i länet.

Resultatet visade att...

...många företagsledare har problem med marknadsutveckling. Det var svårt att komma ut på marknaden på rätt sätt med sina produkter och tjänster.

...många företag behöver en genomarbetad IT-strategi.

...många företagsledare har problem med rätt styrning i ledningen. Ägaren till företaget förväntades alltför ofta att ensam lösa de vardagliga problem som uppstår. Det innebär att det finns allt för lite tid till att fundera på en framtida strategi.

- Det är alltför vanligt med företagsledare som helt saknar en affärsidé eftersom man bara hinner med att koncentrera sig på den dagliga verksamheten och tjäna pengar. En affärsidé har man bara när det är dags att gå till banken, säger Leif Nilsson, som tillsammans med Bo Norrby, Bo Ekstedt och Alf Olsson är handledare för projektet som fick namnet Styrkraft IT.

I korthet handlar det om att företagare bildar grupper runt om i länet, som under sex månader har sex träffar där de bland annat får tips och idéer på hur de kan utveckla affärsplaner, styrgruppsarbetet och skapa en fungerande IT-strategi.

- Dessutom blir resultatet att företagarna träffas och utbyter erfarenheter om hur man kan lösa de vardagsliga problemen som uppstår på företagen. Det är lika viktigt säger Leif Nilsson.

ANDERS HANSSON

Mer läsning

Annons