Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

EU-pengarna blev ett lyft för företaget

Annons

Dan Persson startade företaget 1992. Då var han ensam. I dag har han tolv anställda på två kontor (Falun och Gävle) och omsätter tio miljoner kronor.

Dessutom förbereder företaget en lansering av en ny affärsidé som innebär att de kan expandera rejält på svenska marknaden.

- Därför kom möjligheten med pengarna från Växtkraft Mål 3 mycket lägligt.

Näringslivskontoret tipsade Dan Persson om att det gick söka dessa pengar.

- Det kom en konsult som gjorde en övergripande analys av företaget och konkurrenssituationen runt om i landet. Konsulten hjälpte till att arbeta fram affärsplaner och strukturera upp verksamheten. Detta var en mycket nyttig erfarenhet. Tidigare har man dragit lärdomar under tiden en verksamhet pågått. Men nu har jag lärt mig mycket innan satsningen börjat.

- Så nu finns mitt företag samlat i en pärm, säger Dan Persson och skrattar.

Nästa steg blir nu att de anställda ska få genomgå en kompetensutveckling.

Satsningen kommer samtidigt som VVS-teknik ska lansera sin nya affärsidé.

I dag handlar verksamheten bland annat om att erbjuda entreprenörer injusteringar och beräkningar av värmeanläggningar, driftsunderhåll av olika installationer och rörinspektioner genom filmning av avloppen.

Hittills har denna information spridits genom pärmar. Nu är tanken att detta ska ske via internet. Ett internetbaserat system ska ersätta alla pärmarna.

Genom detta kan företaget snabbt komma ut på en marknad som täcker hela Sverige.

- Jag ser redan möjligheten att inom kort öppna ett kontor i Uppsala och dessutom anställa ytterligare en person. Genom Mål 3-pengarna känns det nu som vi kan lansera den här affärsidén på rätt sätt, menar Dan Persson.

ANDERS HANSSON

Mer läsning

Annons