Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett vinnande företag

Annons

Av de 31 UF-företag som visade upp sig på mässan i Falu centrum förra lördagen har en jury bestående av styrelsen för Företagarna i Falun plockat ut de bästa. Flera moment igår i bedömningen. Juryn tittar bland annat på företagens delårsrapport över hur de drivits och hur de presenterats på mässan. Ungdomarna fick också presentera sina företag inför juryn.

I den slutliga bedömningen tog Lugnetskolan storslam. Både det vinnande företaget och de två hederspristagarna kommer därifrån.

Vinnare blev Décor Design som drivs av Katarina Eisen, Linda Signell, Malin Gustafsson, Sandra Larsson och Ida Danielsson. De spånade fram sin idé om att göra fyrkantiga glasvaser i höstas, och har sedan dess tillverkat 90 exemplar, i fem olika varianter. Hittills har de sålt 60 vaser och flera försäljare har visat sig intresserade av att sälja produkten.

- Vi kanske fortsätter med företaget, men då försöker vi nog lägga ut tillverkningen på andra. Det här har varit både kul och jobbigt, säger Ida Danielsson.

Den ena hederspristagaren är Vanten som drivs av Sofie Sandberg och Jenny Löwenskog som säljer egenhändigt tillverkade och dekorerade vantar. Den andra hederspristagaren är Fix som drivs av Olov Norlander, Malin Eljans och Madeleine Back. De tre säljer benskyddsband för fotbollsspelare.

Vinnande företag får 5 000 kronor i prispengar och hederspristagarna 2 500 kronor var. Pengarna får de vid lite högtidligare former i kommunfullmäktige i april.

Men dessförinnan ska de delta i ytterligare en tävling på Kupolen I Borlänge. Där möter de de vinnande ungdomsföretagen från andra Dalakommuner. De som går vidare därifrån tävlar sedan om att bli det bästa UF-företaget i landet.

KATARINA RUDBECK

Mer läsning

Annons