Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett välkommet nytänkande

Annons

Svar till Erik Eriksson,

den 3 novevmber.

Flygfältet i Dala-Järna ägs av kommunen. Det innebär, att kommunen har ansvar för underhållet av flygfältet. Dit hör asfaltering. Flygfältet var i stort behov av ny asfalt.

Flygklubben i Dala-Järna och SHRA Vansbro-Äppelbo behöver ett välskött flygfält för sina respektive verksamheter. Både flygklubben och SHRA är livaktiga klubbar med verksamhet för både pojkar och flickor, män och kvinnor. Vi är en viktig del i den mångfald av föreningar som finns i kommunen.

När asfalteringen av vägar i kommunen pågick, såg vi en möjlighet att rusta upp flygfältet. Vi lyckades komma överens om en kostnad på 40 kronor per kvadratmeter mot normala cirka 100 kronor. Våra båda klubbar kom överens om att föreslå kommunen att dela kostnaden.

Om kommunen stod för hälften skulle flygklubben och SHRA stå för en fjärdedel var. För 440 000 kronor kunde kommunen ta sitt ansvar för underhållet; ny beläggning av flygfältet. Det skulle annars ha kostat 2,2 miljoner kronor. Det är självklart att kommunen sade ja. Flygklubben och SHRA har därmed åtagit sig att på tre år betala 220 000 kronor var till kommunen. Det kommer vi att klara av!

Det här är en unik överenskommelse mellan två föreningar och kommunen. Med det ansträngda ekonomiska läge som kommunen befinner sig i är det ett välkommet nytänkande.

SHRA har en hyra på 80 000 kronor per år. Till det får klubben 2004 ett driftbidrag från kommunen på 6000 kronor. Några andra bidrag får vi inte och kommer inte heller att få.

FÖR SHRA VANSBRO-ÄPPELBO

Mer läsning

Annons