Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett välkommet första steg

Annons

Den borgerliga regeringen med kristdemokraterna i spetsen, tar nu krafttag för att förbättra situationen för våra gamla vilket är glädjande även om pengarna som tillfaller Dalarna är inte tillräckligt. Men det är bra början.

1,35 miljarder kronor är mycket men inte jättemycket pengar i sammanhanget. Äldreomsorgen är en verksamhet med omåttligt behov av pengar.

Kristdemokraterna med alliansen vill återställa det vansinneprojektet som inneburit att man stängt väl fungerande äldreboende och att den stenhårda linjen att alla gamla "vill" bo kvar hemma mjukas upp.

I dag är det fler som känner sig ensamma. Många äldre har svårt att träffa läkare med tanke på att den kommunala äldreomsorgen inte längre ligger under sjukvården. Bättre kontroll över en mängd läkemedel som skrivs ut till våra gamla. Rehabilitering, ökad stimulans i det sociala innehållet inom äldreomsorgen är av största vikt.

Vi vill även satsa på att göra öppna jämförelser av kvaliteten inom äldreomsorgen. Jämförelser som kan användas för att utveckla vård och omsorgen av äldre. Allt sammantaget tyder på att vi är på rätt väg. Vi visar att vi prioriterar vården.

Mandatperioden har nyss börjat och fler löften kommer att infrias. Redan i dag upptäcker fler att de får mycket mer pengar i sin plånbok än vad de fick vid förra löneutbetalningen. Och ju fler som arbetar desto fler reformer kan det bli. Kristdemokraternas äldrepolitik är en viktig komponent i regeringsarbetet för de gamla. Kristdemokraternas politik behövs!

KATARINA GUSTAVSSON (KD), KOMMUN & LANDSTINGSPOLITIKER

Mer läsning

Annons