Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett udda välkomnande

Annons

Idén om mekarlyan kläcktes i kyrkonämnden. Bygdens unga mopedåkare behövde någonstans att pyssla med åkdonen och kyrkans uthusutrymmen visade sig lämpliga. Det var i höstas renoveringsarbetena drog i gång och nu, många ideella insatser senare, var första fasen klar.

- Men det här är bara ett provisorium. På sikt ska vi göra i ordning så det finns en lokal som är lämpad att också kunna svetsa i, säger Limaprästen Arne Söderbäck.

Men det som redan åstadkommits är en bra start och skulle naturligtvis invigas på ett lämpligt sätt.

- Och när det visade sig att vår nya kantor var motorintresserad så kom alla bitarna tillsammans.

Motorgängen i Lima Norra Touring, Lima MS och W-Rak mc hade mött upp med en knippa läckra ekipage, utställda på kyrktunet. I evenemanget ingick också en grillpicknick och anrika lokala gruppen Crane Beach Band stod för det musikaliska.

Konceptet satt klockrent och när vädergudarna också var gynnsamma blev resultatet en mycket välbesökt tillställning.

För Anette Eide blev det en originell välkomstgudstjänst.

- Jag tycker det är trevligt med sådana här arrangemang. Det behöver inte alltid vara så traditionellt, säger Limas nya kantor.

32-åriga Anette Eide är ursprungligen från värmländska Årjäng och uppväxt i en motorfamilj. Hon har vistats i Idre i många år och där verkat bland annat i skidskolan.

- Men jag insåg att det var musik jag ville syssla med.

Körsång har alltid varit ett stort intresse och hemma i Årjäng arbetade hon också under en period som fritidsledare inom kyrkan. Så när det blev läge att satsa på en musikerbana låg en utbildning till kyrkomusiker nära till hands.

Hon är bara en vecka in i vistelsen i sin nya hembygd.

- Men hittills har det känts väldigt bra här, säger Anette Eide.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons