Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett starkt men begränsat EU

Annons

Den 13 juni är det val till Europaparlamentet. I Sverige står vi inför ett vägval - hur vill vi använda EU-samarbetet?

Vi moderater vill använda Europasamarbetet för att göra Sverige bättre. Vi vill ta vara på de möjligheter som EU-samarbetet erbjuder, men till skillnad från socialdemokraterna vill vi inte att EU ska användas vare sig för att skapa fler politiska regleringar eller för att införa en gemensam EU-skatt.

Moderaterna vill ha ett starkt med begränsat samarbete. Det är friheten och öppenheten som engagerar oss. Vi tror inte att beslut blir bättre enbart för att de fattas i Bryssel, besluten ska fattas så nära den det berör som möjligt.

Men på de områden som berör oss gemensamt vill vi att EU ska vara starkt.

Det kan handla om den inre marknaden, om ökad frihandel, kampen mot den internationella brottsligheten eller om gränsöverskridande miljöföroreningar. Däremot anser vi inte att EU ska få ansvaret för frågor som hanteras bättre av andra, till exempel av marknaden eller på nationell eller

lokal politisk nivå. Det är nu vi har en möjlighet att vara med och påverka den inriktning som vi vill att EU-samarbetet ska ta.

Moderaterna är för mindre makt till politikerna och byråkraterna och mer makt till enskilda människor. Det kommer vi att arbeta för - både i Sverige och i EU

Lars Bysell,

ordförande

muf Falun

Mer läsning

Annons