Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett spektrum av scenkonstnärer

Annons

- Det här är en helt ny form av underhållning och många funderar säkert vad det handlar om. I korthet är det allt utom att uppträda med bara musik, säger en av arrangörerna Mats Höjer.

Publiken som nästan uppgick till 100 personer fick nu se ett brett utbud av underhållning. Först ut var Ludvika minicirkus med fyra tjejer som visade sig vara oerhört viga och samspelta.

Det bjöds tre olika varianter av estradpoesi, ett av bidragen till musik genom gitarristen Björn Bergman från Falun. En trollkarl fanns med liksom flera dansare. Två tjejer, Karin Melin och Kristin Saxvik, visade med besked att de kan stå på händer och göra olika konster.

Från scenen ledde konferencieren Måns Clausen från Dala- teatern de tävlande och när allt var överstökat tog juryn, Mats Höjer, Sirkka-Lisa Forslund och Ulrica Öhrn, en kvarts paus för att utse tre deltagare till finalen.

- Det blev jämnare än vi anat och därför utsåg vi fyra som går direkt till finalen, säger Mats Höjer.

I går, söndag, var det även en deltävling i Ludvika. Senare under dagen utsågs ytterligare någon av dem som inte direkt blev nominerade till finalen. Finalen ska innehålla 10-12 nummer.

De som gick vidare från Cozmoz är: Björn Eriksson, Falun, estradpoesi, Rolf Lust, Borlänge, dans, Karin Melin och Kristin Saxvik, Ludvika, handstående cirkusnummet samt rap-gruppen G.A.S.H.

JAN KORSGREN

Mer läsning

Annons