Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett sommarbröllop på Runn

Annons

Båten stannade vid Korsnäsfjärden, mitt på Runn, och där fick Mina Nyberg och Peter Johanesson, båda från Falun, säga ja till varandra och ta emot ett vigselbevis från båtkaptenen.

Det var Gunilla Nordlinder, Slussbrudens kapten, som vigde brudparet. Efter att ha fått många förfrågningar om vigslar på båten, ansökte hon om tillstånd hos länsstyrelsen och i fjol fick hon börja som vigselförrättare.

Hittills har Gunilla vigt ett femtontal brudpar, de flesta på Runn.

- De som väljer att gifta sig på båten har ofta någon slags anknytning till sjön och naturen.

- Jag gillar att viga folk, säger Gunilla Nordlinder, det är så speciellt. Jag börjar nästan gråta varje gång jag gör det.

En gång i tiden gifte sig även Gunilla och Folke på en båt. Nu gör de små överraskningar för par som gifter sig på deras båt.

Mina och Peter fick ett speciellt vigselbevis, illustrerat med sjöinspirerade teckningar av Folke Nordlinder.

Sedan var det dags för en hittills mycket uppskattad överraskning- Gunilla avbröt festen och upplyste gästerna om att Näcken har dykt upp på en brygga och spelar fiol för att hedra brudparet. Vem den mystiske spelmannen var, fick kaptenen inte avslöja för bröllopgästerna.

Brudparet hade tur med vädrets makter och efter en tre timmar lång kryssning fortsatte festen i brudparets sommarstuga vid Runn.

MIRA MICIC

Mer läsning

Annons