Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett slag för Falun

Annons

Under skidspelen var jag en av de 13 000 som var med om en fantastisk upplevelse då vi såg snowboardtävlingen The battle.

Vilket fint arrangemang och engagemang av arrangörerna! Hur många timmar är nerlagda i ideellt arbete av ungdomar från Falun? Vi som Falubor ska vara stolta över dessa ungdomar.

Snowboard är vad jag förstått mer eller mindre en livsstil som ungdomar tycker om. Stämningen bland snowboardåkare och arrangörer smittade av sig på oss som fick avnjuta tävlingarna. På ett sätt är ordet tävling fel att använda i The battle.

Alla får vara med och alla är viktiga oavsett om man tävlar eller skottat snö i veckor. Att inte det bästa och häftigaste hoppet är en självklar vinnare var en rolig och kul upplevelse att ta del av.

En annan aspekt är vilket marknadsvärde detta arrangemang har för Falun. Värdet av att Falun och Lugnet nämns i alla de nationer och sammanhang som The battle representerar är svårt att räkna i pengar. All denna gratismarknadsföring som Falun får för att vi har ungdomar som har nätverk tack vare The battle, runt om i världen, måste vi värdera högt. Det minsta man kan göra är att tacka arrangörerna för att de bidragit till att återigen sätta Falun på världskartan.

BOENDE I FALUN

Mer läsning

Annons