Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett skolprojekt - i hästväg

Annons

Annelie Eriksson från Sågmyra är aktiv distansryttarinna och Alexandra Lundblad från Säter är travspecialicerad. De går båda första året vid Rättviks gymnasiums hästutbildning. Inför läsårets avslutande projektarbete beslut-ade de sig för att göra något strapatsrikt.

- Vi tänkte att Siljan runt med häst skulle vara ett lämpligt projektarbete. Inför avresan såg vi till att allt var planerat och klart. Bland annat körde vi ut hö och kraftfoder till rastplatserna, säger Annelie.

Resan startade i torsdags med avfärd från Sågmyra. Resan gick inledningsvis över skogarna mot Boda, Furudal, Orsa och Mora. Under resans gång har de upplevt många intressanta saker.

- Man märker att hästarna trivs. Vi har haft det bra. Roliga saker har vi också upplevt. I Mora tog vi hästarna genom "drive through-kön" vid Mc Donalds. Vi lockade fram många skratt från personal och matgäster, säger Alexandra.

Under måndagen avverkades de fem milen mellan Mora och Siljansnäs.

- Vi har avverkat mellan två och fem mil per dag. Det har fungerat mycket bra. Det har regnat några gånger. Då är det verkligen kallt och ruggigt. Men i det stora hela har allt avlöpt bra. Vi och hästarna har övernattat på gårdar med stall eller övernattnings- hagar. Det har inte gått någon nöd på oss.

Under tisdagskvällen beräknas de vara åter i Sågmyra. Då har 25 mil avverkats på hästryggen.

- Det ska bli skönt.

- Sedan återstår att redovisa projektet för klassen, säger Annelie Eriksson.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons