Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett samhällshot

Annons

De upprepade värdetransportrånen, som inbringat enorma penningbelopp till de kriminella elementen, utgör en verklig samhällsfara. De flesta rånen kan antas utförda av medlemmar i kriminella nätverk, typ motorcykelklubbar.

Men även extrema politiska rörelser kan befaras tillgodogöra sig en del av rånmedlen. Med de belopp som nu disponeras av samhällets mörkermän, kan utan tvekan påräknas utökade följdbrott av typ beskyddarverksamhet och köpta torpeder. De senare nyttjas för att genom hot tysta strategiska personer, såsom vittnen och ämbetsmän inom rättsväsendet. Det är bara att konstatera att de som sitter på dessa mångmiljontillgångar utgör en ny maktfaktor i samhället.

Sverige framstår alltmer som ett paradis för fifflare och kriminella. Vad är det för ett land vi kommer att överlämna till våra barn och barnbarn om detta får fortgå? Varenda hederlig medborgare kräver krafttag nu (!) mot de grovt kriminella. Exempelvis måste påföljderna för brotten skärpas till en nivå som i någon mån står i proportion till de skador som samhället åsamkas.

BEKYMRAD MORFAR

Mer läsning

Annons