Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett samarbete mellan facken

Annons

Hantverk i form av trasmattor, broderier, tennsmycken och målningar av alla de slag kunde ses på väggar, golv och i montrar.

- De här utställningarna brukar vara uppskattade inte minst av patienter och personal, säger Iréne Olsson, assistent på arbetsterapin som hjälper till med utställningen.

Iréne från SKTF visar den konstnärliga ådran i form av akvareller.

- Vi hoppas att flera fack ansluter sig till den årliga utställningen. Vårdförbundet blir nog med nästa år så det verkar hoppfullt, säger initiativtagaren Eva Sens från Kommunal Dalarna.

Elsa Lundmark var också hon mycket positiv till samarbetet mellan facken.

Bengt Udd på Transportservice visar den konstnärliga sidan i form av akvareller med varierande motiv.

Efter några berömmande ord berättar han att han varit med på fotoutställningar och att han provat på lite air bruch.

- Det här har jag lärt mig efter att ha gått på kurs hos Tore Östberg i Svärdsjö. Kursen är på två terminer så jag ska fortsätta. Men målandet är bara en hobby och ett tidsfördriv, säger Bengt som redan sålt en tavla.

Bredvid akvarellerna finns Anna Fernviks hantverk i form av pallar i olika tyger och former.

- Det var mitt inredningsintresse som ledde till tillverkningen av pallarna. Min sambo, Anders Nyman, gör stommen sedan fortsätter jag med stoppning och klädsel. Det finns bara en av varje så de är unika. Folk har köpt några men syftet är inte att leva på det här, säger Anna som annars arbetar inom ambulanssjukvården.

MONICA ELMQUIST BROMAN

Mer läsning

Annons