Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ett rent påhopp på idrotten"

Annons

- Det har aldrig förekommit någon fylla bland de aktiva innebandyspelarna i cupen, sade Roger Jonsson, styrelseledamot i arrangörsföreningen.

- Jag tycker synd om alla ungdomar som spelar innebandy och som blivit utpekade så att folk som läst tidningen tror att det förekommit ett stort supkalas, säger Rolf Melin. Han är övertygad om att det inte kan ha varit innebandyungdomar som först druckit ur ett hundratal starkciderflaskor och sedan placerat tombackar med flaskorna uppe på cykelställen utanför Vasaloppets Hus och dessutom krossat några av tomflaskorna på parkeringen.

I måndagstidningen berättade vi hur Djos Hans Mattson fått sopa parkeringsytorna och städa upp efter en uppenbart blöt fest. Djos Hans misstänkte då att något gäng med anknytning till innebandycupen hade festat under fredagskvällen.

Denna misstanke avvisas med bestämdhet av de lokala innebandyarrangörerna, som blev mycket upprörda och irriterade över tidningsartikeln.

Deltagarna i cupen har bott i massförläggningar i olika skolor och där har det varit lugnt.

- Vi anlitade till och med vaktbolaget Securitas som åkte runt och kollade ordningen och hade själva nattvakter ute på skolorna. Ingen med gröna påsar från Systembolaget hade kommit in eller ens fått delta i cupen, säger Roger Jonsson.

Två av helgens innebandylag, sammanlagt 36 flickor i 15-årsåldern från Djurgården, hyrde in sig i vandrarhemmet i närheten av Vasaloppets Hus.

- Det var så städat och fint där hela helgen, intygar Ann Juhlin, som driver vandrarhemmet.

Det enda som hände var att ledarna blev bestulna på en flaska vin och två starköl från vandrarhemmets kylskåp, men det verkar det ha varit äldre folk som gjort sig skyldiga till, enligt Ann Juhlin.

BERIT OLARS

Mer läsning

Annons