Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett pampigt och lekfullt avslut på Sommarlov 05

Annons

Folkets park i Borlänge har varit värd för de två sista veckorna av Sommarlov 05. Och det är med lite vemod SVT-teamet lämnar Borlänge.

- Det var lite tårögt på de flesta håll i teamet, det blir en riktig urladdning såhär sista sändningen, men det har varit väldigt kul med mycket folk varje dag, säger producent Jan Persson.

Finalavsnittet innehöll till stora delar tävlingar i hinderbanan där lag Getingarna från Bonässund blev det andra svenska laget som får åka till norska fjällen och vara med i Energikampen.

Barn stod som fastklistrade i backen i solskenet och tittade på allt som hände samtidigt som de hejade friskt. Stämningen var på topp den här fredagsmorgonen och evenemangschef Håkan Rystedt var nöjd.

- Jag känner mig verkligen tillfreds med att vi fick hit programmet. Det ger bra publicitet för Borlänge och det är glädjande att vi har kunnat erbjuda barnen i trakterna att få vara med om en sådan här upplevelse, säger han.

Många barn blev lite av stammisar i publiken och de första anlände redan 06.15 i går morse för att få en bra plats.

Till saken hör att insläppet började inte förrän 08.00.

- Det är helt otroligt, men en del barn har varit här varje morgon och det är väldigt viktigt för programmet för utan publiken blir det inget bra program, säger producent Jan Persson.

Gårdagens avsnitt avslutades med ett storslaget shownummer med sång och dans utfört av programledarna Ayla, Björn och Hans-Christian.

Det var till och med så fängslande att håret reste sig på armarna.

- Det har varit jätteroligt, avslutar programledaren Hans-Christian Sommarlov 05.

SOFIA RÅDMAN

Mer läsning

Annons