Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

- Ett olycksfall i arbetet

Annons

Det var vid kommnunfullmäktiges sammanträde på tisdagskvällen som socialdemokraten Jan Stagenmark frågade kommunalrådet och centerpartisten Gun Drugge vilken policy kommunen har för annonsering.

Han hänvisade till en annons där barn- och utbildningsnämnden hade två frågor som rubrik: Skulle du vilja arbeta som egen företagare och tycker du om att arbeta med barn?

Annonsen vände sig till de som kan tänka sig att arbeta som egen företagare med alternativ barnomsorg och familjedaghem.

- I inledningen av annonsen står det "Den politiska alliansen i Hedemora kommun har beslutat att skapa möjligheter för enskilda att bedriva alternativ barnomsorg".

- Är det så här det ska stå i våra annonser i fortsättningen?

- Att det är en viss politisk majoritet som har beslutat, när det i det här fallet är kommunens högsta politiska instans, kommunfullmäktige, som har tagit beslutet vid sitt sammanträde den 2 december 2003.

Jan Stagenmark fick svar direkt av Gun Drugge.

- Det här är ingen ny policy, det borde naturligtvis ha stått att Hedemora kommun har beslutat och det har självfallet inte heller gått ut några politiska direktiv hur annonseringen ska se ut.

- Man får väl se det här som ett olycksfall i arbetet. Men när du själv ställer en interpellation till Inger säger du att det är regnbågsalliansen som har beslutat. Det kanske inte är så lätt att skilja på vad det ena eller det andra är, sade Gun Drugge.

Ett svar som Jan Stagenmark förklarade sig vara nöjd med.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons