Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett ödesbeslut i dag

Annons

Ett ekonomiskt förslag från tjänstemännen i besparingssyfte, Ludvika kommun, att det åter igen ska sparas på barnen genom nedläggning av Gärde öppna förskola. Finns det verkligen inget annat att spara på? Och hur mycket blir besparingen i kronor?

Aldrig att vi hör att de"tunga" förvaltningarna behöver avstå. Det måste väl ändå bli mindre konsekvenser av att uppskjuta ett planerat vägbygge än att lågprioritera en sån liten personalkrävande verksamhet som en öppen förskola.

Först så uppmanas vi att skaffa barn därför att det föds så få barn här i kommunen och i övriga landet.

Tanken är ju både god och riktig för några ska ju ta hand om oss också när vi bli äldre. Att ha barn kostar och ska också få göra det, men eftersom vi och ni är så beroende av att vi blir flera så tycker vi att då kan man dela på kostnaderna.

Som det ser ut i dag med nedläggningar av både barnomsorgen och skolor så blir det så klart fler som tänker sig för innan de skaffar sig barn.

Och nu är det ju också så att vi inte tänker låta våra barn avstå från att träffa och leka med andra kompisar så då får det bli barnomsorgen som får oss i kön. Blir det billigare? Och vad blir nästa steg?

Mer läsning

Annons