Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett Mekka för Insjöns "meckare"

Annons

I tre månader har fritidsförvaltningens Lars Igelström städat, målat och förberett maskinhallen i Insjöns gamla brandstation. Inom de närmaste dagarna utrustas lokalerna med arbetsbänkar och ett antal mer och mindre avancerade maskiner.

Redan om en vecka drar den första aktiviteten igång - gocartverksta´n.

- Det är på sätt och vis ett projekt för att hjälpa skoltrötta ungdomar. I stället för en massa teori ordnar vi mer praktiskt arbete åt killarna, förklarar Lars Igelström.

Förhoppningen är att Gocartverksta´n ska få sällskap av en rad andra aktiviteter. Maskinhallen och källarens föreningslokal, kontor, replokal och bastu står öppen för Insjöns föreningar, och studieförbunden har inbjudits att utnyttja verkstaden för sina kurser.

- Våren får bli en prövotid. Problemet är ekonomin, säger Lars Igelström som med sitt bilintresse hoppas få sin tjänst knuten till brandstationen.

- Här ska man kunna svetsa och "meka", bocka plåt och svarva i metall. Allt sådant där är ju borta i dagens skola, säger han.

Det finns plats för mopeder, bilar och till hösten talar allt för att ett flygplan (!) ska byggas i lokalerna inom ramen för projektet "Siljans flying circus".

- Insjön är lite av ett "mekarland" och har väl alltid varit det, kanske tack vare Clas Ohlson. Så jag tror att det här kan bli riktigt bra, säger Igelström som själv är från Leksand...

MAGNUS ROLANDS

Mer läsning

Annons