Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett löfte jag håller

Annons

Svar till "Iakttagare i Ludvika", 29/4:

Signaturen, tillhörande vänsterdelen av det svenska samhället, ska skaffa sig bättre informatörer. Tar man reda på alla fakta innan ett angrepp så tar det liksom bättre.

Det är socialdemokraterna och kommunisterna som styr Landstinget Dalarna. Det är dessa partier som svarat för nedläggningar, skapat köer och tagit bort alternativ i Dalarnas sjukvård. Det är dessa partier som lägger många miljoner - av landstingets pengar (dina skattepengar) på annat än sjukvård. Det är socialdemokraterna och kommunisterna som svarat för nedläggningarna i Ludvika.

Samma partier har just beslutat om en helt ny kultursatsning på 15 miljoner. Då finns det pengar!

Nu till vad "iakttagaren" inte känner till eller ville känna till. Då den senaste besparingen togs i landstingsstyrelsen yrkade moderaterna att först av allt skulle besparingar göras på verksamheter som inte har med sjukvården att göra. Alla andra partier gick emot detta förslag. Det här är det viktigaste, men det "glömde" iakttagaren.

Jag kommer, som jag lovat väljarna, att arbeta vidare med att ta bort andra verksamheter än sjukvård från landstinget. Alla indragningar är smärtsamma, men jag drar hellre in bidraget till teatern än till sjukvården.

ROLF GUNNARSSON (M)

Mer läsning

Annons