Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett livsverk spolieras - ompröva beslutet

Annons

När en trädgårdsförening startade sitt engagemang i den då förslummade Disponentparken lyckönskade man grängesbergarna som nu kunde se en liten ljusning efter alla nedläggningar.

Det skulle visa sig bli ett lyckokast eftersom det par som flyttade in i disponentvillan visade sig synnerligen lämpligt för uppgiften. Med ett idogt arbete har de år från år byggt upp parken till en pärla i Bergslagen. Under 2003 hade parken drygt 30000 besökare.

När man kom, om det så var tidig morgon eller sen kväll, kunde man se Agneta rensande eller vattnande i trädgården. Stora ideella insatser har trädgårdsföreningens 174 medlemmar stått för under åren och även den fasta personalen har ställt upp på ett föredömligt sätt. Vår igelkottsförening har haft förmånen att samarbeta med Disponentparken i åtta år och har alltid haft goda erfarenheter från detta samarbete. Agneta har ju också hedrats med miljöpris för sitt arbete vid två tillfällen.

Döm om min förvåning när man i tidningen får läsa att paret Frejd har sagts upp från sin bostad och att trädgårdsföreningen på grund av att samarbetet med den styrgruppen har havererat, inte ansett sig kunna fortsätta i Grängesberg.

Vad är nu detta? Har de ansvariga helt tappat sitt omdöme? Hur ska Disponentparken skötas i fortsättningen? Var ska man hitta människor som engagerar sig som paret Frejd har gjort? En återgång till vad den var för tio år sedan kan befaras.

Ett livsverk spolieras. Nu förväntar vi oss att de ansvariga tar upp beslutet till omprövning och redogör för sina åtgärder snarast.

Lennart Danielsson

Gonäs

Mer läsning

Annons