Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett lag för AB Mora kommun

Annons

Enligt de tre namngivna ska Lasse Mattsson-Frost, centern, vara huvudcoach. Teamet ska sedan byggas vidare med partikollegor från övriga partier - som medspelare, inte som motspelare.

Här nämns bland andra socialdemokraten Gösta Frost, vice kommunalrådet Berndt Martinsson, kd, och folkpartisten Anders Stikopers.

"Vi har mycket större nytta av att sudda bort partibeteckningarna och lägga all kraft på Moras näringsliv och vår befolkning. Det finns inte längre utrymme för ett stillastående spel i Mora kommun om vi på sikt ska bli en ännu mer framstående kommun i vår region", skriver trion i ett uttalande där man också säger att en ny match börjar den 16 september och då gäller inga gamla meriter.

Den nya matchen ska bland annat inledas med att ge Gösta Frost en ursäkt för det obehag han utsatts för i ansvarsfrihetsfrågan, skriver de tre centerpartisterna.

Med anledning av trions utspel frågar vi Jan Simons om inte det här ter sig något förvirrande för väljarna. Oavsett vilket parti man lägger rösten på kommer ett kollektiv av alla ( ? ) eller en "elittrupp" från de etablerade partierna att styra och ställa i Mora.

- Naturligtvis är det fortfarande kommunstyrelse och fullmäktige som är de beslutande organen, men vi tycker det är hög tid att införa erfarenheterna från idrotten och näringslivet i kommunalpolitiken, säger Jan Simons och tillägger att det här är seriöst menat.

- Vi tror det är fullt möjligt att då och då samlas i ett sådant här team och diskutera framkomliga lösningar som sedan förankras i partierna, säger han.

Vad tycker då Gösta Frost om att bli teammedlem under Lasse Mattson-Frosts ledning ?

- Vi får väl avvakta valet och låta väljarna säga sitt, sedan får vi se.

Angående den ursäkt Frost utlovas av "teamet" efter valet säger han själv.

- Märkligt, enär centerns representant i kommunstyrelsen i veckan hade en helt annan åsikt.

- Vems åsikt gäller i centern, jag bara undrar.

Kommunalrådet Berndt Martinsson låter mera tilltalad av idrottsfolkets förslag.

- En intressant tanke. Jag vill också jobba i den andan och visst kan jag tänka mig ingå i ett sådant team, säger han.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons