Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett hopp för gokart-bana i Smedjebacken

Annons

Tidigare i år skickades representanter från klasser på Bergaskolan och Smedenskolan till ett öppet forum i Morgårdshammars fritidsgård. Vid det mötet framkom det bland annat önskemål om en inomhusgokartbana och den idén har Emil Ströberg, 14 år, Martin Karlsson, 15 år och Gustav Sörhuus, 16 år, därefter drivit vidare.

-Vi har pratat med Leif Nilsson, Petri Palmu på Ovako och Roger Öbrell (fritidsledare). Platschefen på Ovako har lovat att vi får använda gamla Mediumverket. Allt skrot som finns i lokalen ska vara borta till årsskiftet. Vi har också blivit lovade en bil av Ovako, säger Gustav Sörhuus.

-Johan Fahlén hos Hoganders, och Leif Nilsson har också lovat oss en bil vardera, säger Sörhuus.

De tre killarna pratar redan om att en bana kan stå klar redan till våren men ett första problem måste lösas först. Efter en kontakt med Svenska bilsportförbundet har de fått veta att en förening måste bestå av minst 25 medlemmar, innan de kan dra igång verksamheten, liksom att några vuxna måste ingå i styrelsen.

-Förutom oss är Fredrik Söderström med, så det fattas minst 20, säger Emil Ströberg.

- Därför behöver vi få ut ett budskap om att det är på gång. Folk får gärna höra av sig på min mejladress g_sorhuus90@hotmail.com. På så sätt hoppas vi att fler vill vara med och att företag hör av sig för att sponsra oss, säger Gustav Sörhuus.

Redan nu har killarna tänkt ut hur verksamheten ska kunna finansieras: Inomhusbanan ska självklart ha reklamskyltar på väggarna, precis som vilken bana som helst. Dessutom ska företag få hyra in sig.

- Det här lockar turister också, säger Sörhuus och framhåller gamla Meken och hamnen som intilliggande lockelser.

Närmaste gokartbana finns i Grängesberg och om den säger de tre samstämmigt:

-Det är för långt att åka till Grängesberg!

KÄLLA: SVENSKA BILSPORTFÖRBUNDETS HEMSIDA SARAH HJÄLM

Mer läsning

Annons