Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett gott omdöme

Annons

Svar till Jan Wiklund,

den 3 februari:

En erfaren politiker som JW borde kunna erkänna, att det tar en viss tid att genomföra politiska förändringar. Det är riktigt att medlemsmötet för folkkampanjen för sjukvården begärde en utökning om sex till åtta vårdplatser. Detta har sedan blivit en politisk plattform om sex nya internmedicinska vårdplatser till Ludvika lasarett och två nya vårdplatser till barnpsykiatrin, vilket vi framförde i debattartikeln den 24 januari 2007. Nu behövs nödvändig dialog.

Varför vägrade moderaterna en rådgivande folkomröstning om ert planerade systemskifte på Avesta lasarett, som vi i folkkampanjen för sjukvården begärde? Ni ville ju lägga ut hela lasarettet och alla vårdcentraler på entreprenad på ett enda bräde. Till skillnad från er vill vi återigen höra väljarnas vilja i avgörande lägen. Om ni hade haft flexibilitet och styrka nog att acceptera att fullt ut förhandla med alla partier i förbundspartiet, inte minst folkkampanjen för sjukvården, ffs, hade ni haft bättre möjligheter att behålla majoriteten i landstinget.

Ett gott tips till er är att om ni vill behålla något slags inflytande i landstinget, bör ni skaffa er rätt slags uthållighet. Vi tycker att det är viktigt för landstinget att alla partier fungerar. Ett gott omdöme bör få fälla avgörandena.

KEN SWEDENBORG, (ÄKTA DSP)

Mer läsning

Annons