Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett fyrverkeri av nöje

Annons

Anneli har arbetat med Vilda Vansbro-veckan tillsammans med Anna Jobs Bender, Annika Larsson, Allan Avér och Magnus Lindberg.

- Både de som bor här, turisterna och de som kommer hit för simningen ska ha roligt.

Det hela börjar på onsdag kväll med hårdrocksgala i Lokparken där Glorious Dreamland, Green Suffer, Sabaton, Passarounders, Ocularus Infernum och In Mourning spelar.

Torsdagen är barnens speciella dag med parvellöpet och trampbilstävlingen, men dagen börjar redan klockan åtta med guidad morgonvandring längs Järnvägsgatan. På kvällen blir det sedan Vansbrock med Bubbles, Östen med Resten och Svenne Rubins.

Riddarna som var här förra året kommer igen. De visar tornerspel på Udden där det ska råda lite medeltidsstämning med hantverkare i arbete och på lördagen också eldshow.

På fredag kan de som vill lösa in sig på Teatern för att se The best of Äppelborevyn. Därefter går det bra att mingla i Lokparken där det blir musikkväll med Lina och Sanna Hansson, Matilda Jansson, Vänner, Julia Svan och efter dem Malin Jonsson med band. Senare på kvällen spelar Keen Hue på Flottaren.

Lördagen då det är Tjejsimmet ska riddarna paradera genom centrum, Sverigeeliten i mountainbike tävlar vid Smedbergsskolan, det blir auktion i Lokparken, Bortalaget på Flottaren och slutligen fyrverkeri vid midnatt.

På söndag då simmarna kämpar sig mot målet kan de och alla andra som vill njuta av Sigtuna messingsextett som spelar vid Herrgården.

Bortalaget ska underhålla vid simningen.

Det här var en del av det späckade programmet under Vilda Vansbro-veckan.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons