Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ett förhastat förslag"

Annons

Det säger kommunalrådet Gunnar Magnusson (s) som kommentar till den motion som de fem borgerliga partierna i kommunfullmäktige ställt sig bakom.

I motionen, som redovisades i tisdagens tidning, föreslår kristdemokraterna, centern, moderaterna, folkpartiet och miljöpartiet att den kommunala förvaltningen i Vansbro ska ledas av en kommunchef.

Gunnar Magnusson medger visserligen att det nya förvaltningsorganisationen inte slagit rot eftersom den har hunnit verka under så relativt kort tid. Men han vill ge den nuvarande organisationsformen mer tid.

- Både politiker och anställda hyser misstro mot de ständiga organisationsförändringarna som förekommer i politiskt styrda organisationer.

- Vi måste ge ökad arbetsro så att saker och ting får sätta sig, menar Gunnar Magnusson.

Magnusson menar också att det finns positiva effekter med den nuvarande ledningsorganisationen, där tre stabschefer delar på ansvaret.

- Kommunens ekonomi är exempelvis på rätt väg. Inom kort kommer vi att presentera ett mycket bra bokslut för det senaste året, och prognoser för framtiden som är hoppingivande, framhåller kommunalrådet.

Gunnar Magnusson anser att en del av förklaringen till den positiva utvecklingen kan härledas till de organisationsförändringar som skett.

- Därför ska vi inte huvudstupa förändra i organisationen på grund av några få klagomål.

Gunnar Magnusson tycker att förslaget i den borgerliga oppositionens motion är förhastat.

CHRISTER GRUHS

Mer läsning

Annons