Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett flygfält viktigast för kristdemokraterna

Annons

- Det är en huvudfråga och som vi ser det helt avgörande om bygden ska överleva, anser partiets Mikael Larsson.

Kristdemokraterna ser planerna som en stor möjlighet för kommunen att få en arbetsplats med flera hundra anställda, vilket i så fall vore guld värt för den lokala ekonomin.

- Vi vill att det ska göras en ordentlig utredning som kan ligga till grund för ett beslut. Förslaget är inte orealistiskt och väl värt att åtminstone undersökas ordentligt, säger Mikael Larsson.

Kd-folket bedömer att planerna är fullt genomförbara och att ett flygfält inte behöver tära på skattebetalarnas portmonnäer.

- Det blir inte stat eller kommun som ska driva flygplatsen; både driften och uppbyggnaden ska ordnas via privat finansiering, säger Lars Nilsson.

Flygförslaget har varit i omlopp under några år men kristdemokraterna anser inte att nuvarande kommunledning tagit tillräcklig tag i frågan.

För partiet vore flygplatsen en klar chans för Malung att komma till rätta med glesbygdskommunens grundproblem, befolkningsutvecklingen.

- Och hur ska vi vända utflyttningen? Där har vi i partiet åtminstone ett konkret förslag, säger Jan-Ove Rickardsson.

Bland övriga lokala frågor som kd poängterar i Malung är att byskolorna bör bevaras och utvecklas, att kommunen bör använda sig av en extern upphandlingsorganisation, att biblioteken så långt som möjligt ska utvecklas och ges resurser för ett brett utbud och att Dölgården som ett drogfritt ungdomsalternativ är en resurs för bygden.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons