Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett färgsprakande kalas

Annons

Det är en livlig teaterförening som fyller ett halvsekel. Efter nytändningen för några år sedan har verksamheten fått en mycket gynnsam utveckling. Nu har arbetareteatern flera grupper igång, bland annat två ungdomsgrupper och två grupper för barn. Nästa steg blir att försöka få igång en teatergrupp för vuxna. För närvarande organiserar teatern ett 70-tal aktiva medlemmar.

- Ja, vi har kommit igång bra, konstaterar styrelsens ordförande Björn Forsberg.

- Och bara under det senaste året har det verkligen tagit fart, fortsätter han med entusiasm på den stora dagen.

Inte helt oväntat var det Forsberg som också hade den äran att in-viga jubileumsfirandet från rotundan när det vid middagstid var dags att starta aktiviteterna i Stadsparken.

Åtskilligt med allmänhet hade sökt sig till parken för att ta del av begivenheterna. Sambadansarna, tillhörande gruppen Samba Beleza, rönte stor uppskattning när de uppträdde i sina färgstarka dräkter. Det blev som ett Rio i miniatyr, till takten av tamborimer och andra klassiska sambarytm-instrument. Många beundrande kommentarer hördes både ute på stan och i parkpubliken.

Vädrets makter var välvilligt inställda hela tiden vilket förhöjde den redan goda stämningen åtskilliga snäpp.

I teaterns lokaler i gamla Folkets hus, kunde besökarna ta del av en intressant utställning om verksamheten från starten 1981 och fram till nu. Bland annat visades Ludvika Tidnings löpsedel om starten och olika artiklar som tidningen har publicerat genom åren.

För de unga som numera har tagit över teatern, är det samlade utställningsmaterialet ett värdefullt dokument att förvalta vidare till kommande generationer.

- Vi har verksamhet mer eller mindre alla dagar i veckan, men nu på sommaren är det lite lugnare, fortsätter Forsberg som vill passa på att uttrycka sin tacksamhet till det lokala ABF och kommunens kultur- och fritidssektor för ett helhjärtat stöd.

I sitt högtidstal uppmärksammade han även Jan Wall och Leif Johansson, två eldsjälar som var drivande från starten för 25 år sedan.

Som underhållare i det gröna hade inbjudits trubadurerna Heidi Baier och Björn Svensson. För barnen var det ordnat med bland annat fiskdamm, godisregn och ponnyridning.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons