Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ett familjebad låter bättre än äventyrsbad"

Annons

De flesta var positiva till förstudien även om själva badet inte sågs som någon självklarhet.

Lars Erik Persson, s, kallade projektet i sin nuvarande form för ett "jäkla rickel" men ville trots det se förstudien genomföras.

Även vänsterpartiets Sten G Johansson var positiv till förstudien men inte till ett äventyrsbad.

Just benämningen äventyrsbad fick en hel del kritik då anläggningen inte är tänkt att konkurrera med Gustavsviksbadet i Örebro eller badet i Borlänge.

- Det låter som många fått kalla fötter av allt badande men jag är positiv till förstudien även om det är mer rätt att kalla det ett familjebad än ett äventyrsbad, sade Mauritz Bropetters, c.

- Äventyrsbad är lite stort, familjebad är en bättre storlek, sade Bengt Andersson, m.

Även han var positiv till att utveckla badet i Ludvika. Björn Forsberg, s, påpekade att lägga pengar på passiva aktiviteter, som den nybyggda biografen, inte var lika bra investeringar som aktiviteter som får fart på både gamla och unga.

Carl David Dahlman, kds, däremot var mycket kritisk till hela projektet.

- Man ska prioritera vad pengarna används till. Det finns mer livsviktiga än äventyrliga saker att lägga pengarna på. Han yrkade därefter på avslag på förstudien.

Roger Stål, s, försvarade badet med att en kommun inte enbart kan stoltsera med bra skolor och äldreomsorg och att ett nytt bad skulle vara bra för framförallt barnfamiljer och yngre ungdomar.

Seijbert Fredriksson, v, yrkade på ett tillägg till förstudien där avgiften för det nya badet skulle separeras från det gamla och redovisas.

Detta avslogs dock av kommunfullmäktige efter votering.

Kostnaden för förstudien är beräknad till maximalt 500 000 kronor.

INGELA HALLGREN

Mer läsning

Annons