Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett enda borgerligt alternativ

Annons

Man kan säga att det beror både på socialdemokraterna och de fyra borgerliga partierna att vänsterpartiet och miljöpartiet tillåts sitta med i regeringen och ha inflytande över landets politik.

Väljarnas avsikt är naturligtvis inte att ge småpartier som v och mp oproportionellt stor makt över landets politik, men s tycker tydligen att en vänsterregering är det enda rätta hur den än ser ut.

Borgarnas fel är det så tillvida att de inte kan enas om ett enda borgerligt parti, som skulle ha goda möjligheter att ta regeringsmakten. De fyra partier som ska samarbeta kommer knappast att lyckas med detta, det är provat förut och är bara svikna löften, bortkastad tid och uteblivet resultat. Och att rösta på dessa partier som endast får någon procent i valet är sannolikt bortkastade röster.

Varför ska religiösa ha ett parti, bönder ett parti, liberaler ett parti, företagare ett parti. Så är det i dag men vad är det som säger att dessa indelningar och intressegrupperingar är de rätta? För in nya tankar i politiken, bilda ett enda parti, "de borgerliga", och glöm bort tidigare nämnda grupperingar. Det finns ingen väljare utanför v och mp, möjligen någon s, som vill att politiken ska drivas på det sätt som den gör i dag. Och visst vore det roligt för väljarna i c, fp, kd och m, att till slut få någonting att säga till om när det gäller framtiden i Sverige.

EN RÖST PÅ "DE BORGERLIGA"

Mer läsning

Annons