Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett efterlängtat lönebesked

Annons

I dagarna får svenska löntagare ett efterlängtat besked - lönebeskedet. Nu infriar alliansregeringen vallöftet att sänka skatten på arbete.

Jobbavdraget innebär att den som har 100000 kronor i årsinkomst får sänkt skatt med 5,2 procent (5183 kronor per år), den som har 200 000 kronor i årsinkomst sänker sin skatt med 3,8 procent (7 521 kronor per år) och den som tjänar 300000 kronor per år får en skattesänkning på 3,6 procent (10681 kronor per år). I procent räknat blir därmed skattesänkningen störst för dem med lägre inkomster.

Skattesänkningen gäller från den första intjänade kronan och gynnar därför den med lägst inkomst mest. Denna förändring understryker en viktig allmänborgerlig princip, nämligen att det alltid ska löna sig mer att arbeta än att få bidrag. Alliansregeringen menar till skillnad från den gamla vänsterregeringen att vallöften är till för att infrias. Men ännu viktigare är att många fler kan försörja sig på eget arbete. Jobbavdraget är en del i kampen för att det ska löna sig bättre att arbeta!

CAMILLA LINDBERG (FP), LENNART SACRÉDEUS (KD), KENNETH JOHANSSON (C)

Mer läsning

Annons