Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett centrum för alla årstider

Annons

Jag är en förhållandevis nyinflyttad invånare i Rättviks kommun som har funderat en hel del kring Storgatan i centrum. Jag har sedan jag flyttade hit frågat mig varför den inte stängs av för persontrafik året runt. Det skulle ligga helt i linje med kommunens satsningar för ett vackrare Rättvik.

Förutom att miljön i centrum blir behagligare blir det också en bättre atmosfär för barnfamiljer som åker in till Rättvik för att handla.

Möjligheterna för att hitta på aktiviteter i centrum skulle öka. Det kan röra sig om allt från fasta gröna oaser sommartid till vinterspex i form av till exempel snöskulpturer vintertid. Livet skulle få en plats mitt i centrum.

Ett levande centrum skulle i sin tur leda till att mer människor besökte det vilket i sin tur skulle vara otroligt gynnsamt för handlarna.

Att säga att handeln i Rättvik skulle dö på grund av förlorade parkeringsplatser tror jag är lite väl magstarkt. De relativt få parkeringsplatser som man skulle gå miste om tror jag inte är någon större katastrof. Det finns gott om parkeringsplatser i närheten.

För ett bilfritt centrum. För ett vackrare Rättvik.

PATRIK PUFF HAMMARBÄCK

Mer läsning

Annons