Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett bygge för framtiden

Annons

Sporthallen, som tas i bruk nästa helg och som invigs officiellt den 10 mars, rymmer en fullstor handbollsplan och en träningshall.

Tanken bakom anläggningen är att den ska ge föreningarna och skolan bättre förutsättningar, samtidigt som den ska öka kommunens attraktionskraft och därmed bidra till inflyttning.

-Egentligen får vi tre hallar eftersom vi med hjälp av två skjutväggar kan dela in den i tre mindre hallar för förenings- och skolbruk. Den har utrustning, lätt åtkomlig, för en rad olika bollsporter och andra idrotter, säger fastighetschefen och berättar att enkelhet och funktionalism har varit ledord vid bygget.

En stor del av interiören och inredningen är i trä, ett medvetet val eftersom det handlar om en träbygd.

-Dessutom ger det en varm känsla och en bra akustik. I omkädningsutrymmena har vi satsar på slitstarka material som klinkers och kakel. Golvvärme bidrar till ett bra inneklimat.

Hela hallen värms med hjälp av en några år gammal pelletspanna och dessutom har kommunen satsat på värmeåtervinning i ventilationen och en effektiv styrning av värmesystemet. Den nya hallen är också betydligt bättre isolerad än den gamla.

- Genom att satsa lite mer i investeringsskedet håller vi nere de långsiktiga driftskostnaderna, förklarar Rolf Olérs, som också vill berömma dels ByggPartner med underentreprenörer för att de varit "oerhört tillmötesgående och lyhörda för förändringar under byggtiden", dels föreningarna för en "kreativ medverkan i planeringen av hallen och de olika utrymmena".

-Sporthallen är resultatet av ett lagarbete och ger mycket goda förutsättningar för en utveckling av den lag-anda som kännetecknar föreningarna och ger livskraft i hela kommunen, fastslår Rolf Olérs.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons