Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett års fängelse för "bilmannen" blev domen

Annons

Ett års fängelse och ett sammanlagt skadeståndskrav på 15 281 kronor. Det blev domen mot den brottsbelastade så kallade bilmannen från en ort

någonstans inom Ludvika kommun.

Huvudförhandlingen ägde rum i Falu tingsrätt förra veckan. Mannen var instämd för en rad olika brott, bland annat stölder och bilstölder i flera resor, samt olovligt brukande av en motorbåt som låg förtöjd vid Mässanlandet. Åtalet gällde även olovlig körning och rattfylleri.

Domen, som meddelades på torsdagsförmiddagen, inkluderar också stölden av den bil med vilken han och den saknade tonårsflickan Malin Eriksson-Dahl från Ludvika gjorde den nattliga bilturen då hon försvann ute på skogen vid Mässan.

Enligt Ludvikakriminalen finns emellertid inget som kan sätta mannen i samband med flickans försvinnande. Han säger sig inte ha en aning om vad som kan ha hänt henne efter det att hon lämnade honom vid bilen.

Fängelsedomen avser även brott i tre tidigare domar då han dömdes till skyddstillsyn. Sedan ska han utge skadestånd till fyra privatpersoner och ett försäkringsbolag på sammanlagt

15 281 kronor.

Mer läsning

Annons