Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett annorlunda projektarbete

Annons

I slutet av förra läsåret kom Hanna Cederhorn på vad hon ville göra som projektarbete i trean, nämligen att arrangera och genomföra en konsert.

- Jag ville göra något praktiskt och något som intresserade mig, så eftersom musik är mitt största intresse, passade det bra med en konsert, förklarar hon.

I projektarbetet ingår att boka lokal, trycka upp affischer, göra program och utforma själva konserten.

- Jag har spelat själv i Gustafs kyrka många gånger, men nu ville jag ha med mig några duktiga vänner som jag vanligtvis inte spelar med.

Hanna har döpt konserten till With a Little Help from My Friends. Förutom Hanna själv på basklarinett och vanlig klarinett uppträder på lördag också Robert Abrahamsson, piano, Sara Furunäs, sång, Therese Ljung, klarinett, Anders Fransson, saxofon, Johan Nordin, piano. Mycket folksång får publiken höra men även en del jazz och lite klassiskt.

- Vi kommer att spela i olika konstellationer, både solo, duetter, trio och alla tillsammans, berättar Hanna.

Höjdpunkten på projektarbetet är förstås själva konserten, men Hanna har också skrivit loggbok under arbetet och ska efter helgen börja skriva en rapport om sitt arbete som också kommer att bedömas.

- Men en stor del av redovisningen blir själva konserten. Jag kommer att spela in den på video och min handledare Anette Sund kommer dit och lyssnar.

Arbetet har varit lättare än vad Hanna hade väntat sig, något hon själv tror kan bero på att hon tyckte att det var ett roligt ämne.

- Programmet har nästan varit det svåraste att göra och det är inte riktigt klart än. Man vill ju att det ska bli bra.

Vad har du lärt dig?

- Att transponera låtar till olika tonarter, eftersom det inte går att spela till exempel sax och klarinett i samma tonart.

Är du nervös inför konserten?

- Nej, inte än och jag brukar inte bli det heller när jag spelar klarinett som jag har spelat sedan fyran. Det är värre när jag spelar slagverk.

Till vardags spelar Hanna både klarinett, basklarinett och slagverk i olika orkestrar, bland andra i Hemvärnets musikkår i Borlänge, Säterblåset, Gustafs storband, Slagverksensemblen i Säter och Hedemora samt i några mer tillfälliga konstellationer.

Konserten hålls den 3 februari klockan 18 i Gustafs kyrka.

KARIN DIFFNER

Mer läsning

Annons