Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett annorlunda OS

Annons

Den nyinstiftade tävlingen Korpiaden arrangerades för första gången i Göteborg i somras, då cirka 400 deltagare gjorde upp i 13 grenar. Redan den 3-5 februari i år är det dags för vinterkorpiaden, då närmare tusen personer väntas till tävlingarna i Falun.

- Vi kommer att arrangera vintertävlingarna i fyra år framöver, säger Lars Mellstrand, projektanställd vid Nationellt idrottscentrum, som jobbar för att få idrottsevenemang till Lugnet.

Det är också på Lugnet som de flesta tävlingarna kommer att avgöras. Redan i mitten av december gick anmälningstiden ut för sex av de nio grenar som ingår i Faluns Korpiad. Men det går fortfarande att anmäla sig till de väderberoende sporterna längdkidåkning, slalom och långfärdsskridskor.

- I år kan dessutom alla som vill vara med. Man behöver inte vara knuten till något Korplag eller vara licensierad inom sin sport. Men även de som är licensierade är välkomna, säger Jenny Magnusson, projektledare för Korpiaden.

Det har varit snabba bud för arrangörerna Välkommen till Falun och Korpen Falun, som haft ett halvår på sig att förbereda tävlingarna. Tanken är att Göteborg ska hålla i sommartävlingarna och Falun i vintertävlingarna, varje år till och med 2009.

Korpiaden är en helt ny företeelse, och arrangörerna i Falun menar att man satsar på att kunna genomföra bra tävlingar, i stället för att lägga pengar på kring- arrangemang.

- Däremot har vi ordnat mat och boende för alla som deltar, och självklart kommer vi att informera om vad man kan göra i stan, säger Jenny Magnusson.

Hittills har 850 personer anmält sig, men innan anmälningstiden gått ut för skridsko- och skidgrenarna hoppas man att antalet stigit till 1 000.

- Och till nästa år är jag säker på att vi kan få ihop 1500 anmälningar. Det här är ett ypperligt sätt att marknadsföra Falun, säger Lars Mellstrand.

KARIN WALLÉN

Mer läsning

Annons