Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ett allvarligt övertramp"

Annons

Under våren 2005 konstaterade Arbetsmiljöverket att enhetscheferna inom omsorgen i Borlänge riskerade att bli sjuka av stress. Några av dem ansvarade för uppemot 70 medarbetare, vilket är för mycket enligt Arbetsmiljöverket.

Borlänge kommun vidtog olika åtgärder för att minska stressen och arbetsbördan. En var att låta alla chefer inom vård och omsorg delta i en kurs om ledarskap.

Syftet var att cheferna skulle känna sig tryggare i sin ledarroll.

Kursen pågick under 2006 med ett 40-tal deltagare. Den arrangerades av Scandinavian TQM Institute och leddes av Kjell Ekbladh.

Deltagarna träffades en dag i månaden runt olika teman. De fick också olika uppgifter att jobba med fram till nästa träff.

- Till en början tyckte alla att det var bra att kommunen ville kosta på oss den här utbildningen, säger en av deltagarna, som vill vara anonym för att inte riskera sitt arbete.

Kursdeltagarna uppmuntrades att öppna sig för konsulten och berätta om sina innersta tankar och funderingar.

Konsulten försäkrade att samtalet omfattades av sekretess.

Döm om deras förvåning när det en dag damp ned ett mejl hos samtliga kursdel-tagare. Mejlet var skickat av Kjell Ekbladh och innehöll bland annat omdömen om deltagarna.

Det var ställt till resultatenhetscheferna Inger Olsson och Pia Joelson.

Han skriver bland annat att "det sannolikt sitter några i lokalen som endast "sitter av" utbildningen", och fortsätter:

"I början på utbildningen talade ni om att ni under utbildningen ville försöka identifiera såväl "påläggs-kalvar" som personer som under kursen får klarlagt/ egen insikt om att de inte bör fortsätta som ledare".

Han skriver att även om han kan iaktta individer som verkar "tämligen nollställda", så är det svårt för hon-om att bedöma dem.

Flera av kursdeltagarna tog mycket illa vid sig av mailet.

- Det kändes jobbigt och många kände sig kränkta, säger den kursdeltagare som pratat med tidningen.

- Vi blev väldigt upprörda när det framkom att syftet inte primärt var att stötta oss i vår roll utan i stället att identifiera olämpliga enhetschefer. Det är ett allvarligt övertramp av höga chefer att bete sig så här.

Efteråt fortsatte kursen som planerat.

- Det blev en väldigt tryckt stämning. Ingen vågade yttra sig. Alla satt som musslor.

BIRGITTA WIBERG

Mer läsning

Annons