Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Etc öppnar igen - med ny ägare

Annons

För en dryg månad sedan gick lunchrestaurangen och caféet Etc i konkurs.

Nu öppnar Etc igen, fast med ny ägare.

- Det mesta talar för att vi skriver kontrakt på onsdag, säger krögaren Magnus Westberg, som alltså ytterligare utökar sin verksamhet i Falun.

Egentligen vill Magnus Westberg inte prata alltför mycket om detta förrän kontraktet är påskrivet. Men han erkänner att en restaurang och café modell Etc är något som han behöver i sin koncern.

- Men i det här fallet vill jag betona att det är Daniel Kristoffersson och inte jag som kommer att driva själva verksamheten på Etc. Han får helt fria händer. Jag finns i bakgrunden som ett stöd, säger Magnus Westberg och berättar att Daniel Kristoffersson har flera års erfarenhet inom restaurangvärlden och kommer närmast från Akropolis.

Tanken är att man nu ska nyanställa fem personer till en verksamhet som nyligen gick i konkurs. Vad talar för att den nya ägaren ska lyckas bättre?

- Jag tror mer på att det gäller att hålla i kostnaderna. När det gäller café-delen kan det vara roligt att kunna erbjuda ett nytt och modernt sortiment. Men jag tror mer på försiktighet och ett utbud som mycket bygger på säkra kort. När det gäller lunchverksamheten blir vanlig husmanskost basen i utbudet.

Magnus Westbergs koncern fortsätter alltså att växa, där finns bland annat Rådhuskällaren, Bryggcaféet och den nya restaurangen vid Dalregementet, och i det här fallet är han inte orolig för växtvärk eller att det kommer att kosta för mycket:

- Jag har fått ett bra stöd av hyresvärden. Man kan se det som att jag går in som en slags entreprenör. Dessutom är det roligt att växa, säger Magnus som inte ser sig som stans stora krögarkung:

- I Falun finns det 15-20 restauranger som ägs av fyra-fem olika aktörer. Jag har nu flera restauranger, men det finns andra som har betydligt högre omsättning.

ANDERS HANSSON

Mer läsning

Annons